Translate
Saturday, February 16, 2013
Thursday, February 7, 2013
Thursday, January 31, 2013
trubai
from knowledge through practise to wisdom and happiness
from event through inspiration to idea
from idea through workaholism to recognition
be connected to the universe
from event through inspiration to idea
from idea through workaholism to recognition
be connected to the universe
Sunday, December 30, 2012
Monday, December 17, 2012
Дріжджове тісто легко. Мандзарі.
Сьогодні по проханню коханого робила пиріжки - мандзарі (печені і смажені).
В результаті маю 3 відкриття:
1) рецепт простого дріжджового тіста
2) рецепт начинки мандзарів
3) як ліпити пиріжки
Тепер ділюся з вами =) єдине що, готування у мене процес творчий і пропорції інгредієнтів дужеее приблизні, я все додаю на око.
1) пакетик швидкодіючих дріжджів змішується із півстаканом борошна, ця суміш солиться і цукриться (пропорції відповідно до ваших смаків і майбутнього начиння). Додаємо теплу водичку. Я додавала 0,5 літра. Перемішуємо добре і залишаємо опару на хвилин 20, щоб дріжджі почали працювати. Через 20 хвилн вмішуємо борошно до стану м'якого тіста і додаємо 150-200г розтопленого вершкового масла. Залишаємо ще підрости. Легенько опускаємо вирісше тісто, додаємо по необхідності борошна, мочимо руки олією, вимішуємо тісто, робимо пиріжки. Прикол олії в тому, що тісно не пристає і гарно ліпиться. Перед печінням (смаженням) складаємо пиріжки на дощечку змащену олією ще на хвилин 10-15 підрости.
2) 0,5 кг домашнього сиру (творог), добрий пучечок зеленої цибульки, 2 яйка, сіль. Цибулька міленько шинкується, яйка вбиваються у вже підсолену суміш сиру і цибулі. Все добре вимішується. Начиння для мандзарів готое ;)
3) від вимішаного тіста відриваємо шматочок розміром із кульку для маленько тенісу. Розкатуємо скалкою, змащеною попередньо олією. Кладемо всередину ложку начиння. З'єднуємо протилежні сторони так, щоб вийшов великий "вареник" і перевертаємо пиріжок шовчиком вниз.
Прекрасна відео ілюстрація цього процесу тут:
В результаті маю 3 відкриття:
1) рецепт простого дріжджового тіста
2) рецепт начинки мандзарів
3) як ліпити пиріжки
Тепер ділюся з вами =) єдине що, готування у мене процес творчий і пропорції інгредієнтів дужеее приблизні, я все додаю на око.
1) пакетик швидкодіючих дріжджів змішується із півстаканом борошна, ця суміш солиться і цукриться (пропорції відповідно до ваших смаків і майбутнього начиння). Додаємо теплу водичку. Я додавала 0,5 літра. Перемішуємо добре і залишаємо опару на хвилин 20, щоб дріжджі почали працювати. Через 20 хвилн вмішуємо борошно до стану м'якого тіста і додаємо 150-200г розтопленого вершкового масла. Залишаємо ще підрости. Легенько опускаємо вирісше тісто, додаємо по необхідності борошна, мочимо руки олією, вимішуємо тісто, робимо пиріжки. Прикол олії в тому, що тісно не пристає і гарно ліпиться. Перед печінням (смаженням) складаємо пиріжки на дощечку змащену олією ще на хвилин 10-15 підрости.
2) 0,5 кг домашнього сиру (творог), добрий пучечок зеленої цибульки, 2 яйка, сіль. Цибулька міленько шинкується, яйка вбиваються у вже підсолену суміш сиру і цибулі. Все добре вимішується. Начиння для мандзарів готое ;)
3) від вимішаного тіста відриваємо шматочок розміром із кульку для маленько тенісу. Розкатуємо скалкою, змащеною попередньо олією. Кладемо всередину ложку начиння. З'єднуємо протилежні сторони так, щоб вийшов великий "вареник" і перевертаємо пиріжок шовчиком вниз.
Прекрасна відео ілюстрація цього процесу тут:
Thursday, November 29, 2012
Tuesday, November 27, 2012
«Чим відрізняєшся від інших?» –
питання задала Петрівна.
Від лівих, правих, кращих, гірших,
вульгарна, хитра чи наївна?
-
Без демагогії просила,
без «ми і різні, і так схожі…».
На це і так не мала сили,
тож думати вляглась на ложі.
без «ми і різні, і так схожі…».
На це і так не мала сили,
тож думати вляглась на ложі.
-
Із чаєм, печивом, Контактом
взялась iзюм я свій виймати,
та кібер я, а не анатом,
питання треба розібрати!
взялась iзюм я свій виймати,
та кібер я, а не анатом,
питання треба розібрати!
-
Весела я як Таня й Маша,
уперта як Роман і Паша,
спокійна наче той удав,
аби ніхто без діла не займав…
уперта як Роман і Паша,
спокійна наче той удав,
аби ніхто без діла не займав…
-
Тож кілька рис я підібрала,
але ж не правильно це все:
чим відрізняємось питали,
ну а мене на спільності несе.
але ж не правильно це все:
чим відрізняємось питали,
ну а мене на спільності несе.
-
Я відрізняюсь від Іринки
тим, що не вмію малювати,
від Петрика, Іллі, Маринки
тим, що лягаю рано спати.
тим, що не вмію малювати,
від Петрика, Іллі, Маринки
тим, що лягаю рано спати.
-
І знову все не те виходить,
до чого нам ці імена?
Щось схожими усіх нас робить,
без демагогії ніяк – біда.
Щось схожими усіх нас робить,
без демагогії ніяк – біда.
-
Тож треба думати логічно:
від ВСІХ – не можу відрізнятись,
і, щоб не мучатися з цим довічно,
конкретно має хтось рівнятись.
від ВСІХ – не можу відрізнятись,
і, щоб не мучатися з цим довічно,
конкретно має хтось рівнятись.
-
Нехай з об’єктів А і Б
А – вищий, ну а Б – сильніший,
А – заспіває, Б – чистенько підмете,
відмінностей є набагато більше.
А – вищий, ну а Б – сильніший,
А – заспіває, Б – чистенько підмете,
відмінностей є набагато більше.
-
Ізюминок існує певна кількість,
скажу Вам по секрету – їх мільйон.
У комбінації найбільша цінність,
в душі людській – такий закон.
скажу Вам по секрету – їх мільйон.
У комбінації найбільша цінність,
в душі людській – такий закон.
-
З двох складових вона зібралась,
природнє і набуте самостійно,
це поєднання в індивідум склалось,
щось схоже, загалом – відмінне.
природнє і набуте самостійно,
це поєднання в індивідум склалось,
щось схоже, загалом – відмінне.
-
Ой багатенько тут тренділа,
й про себе кілька слів зліпила:
я кпішниця по духу і киянка,
а ще привітна і грайлива троєщанка,
як муза є – пишу вірші,
співаю в дУші і в душІ =)
й про себе кілька слів зліпила:
я кпішниця по духу і киянка,
а ще привітна і грайлива троєщанка,
як муза є – пишу вірші,
співаю в дУші і в душІ =)
Subscribe to:
Posts (Atom)