Translate

Wednesday, October 12, 2011

"Піпець" - смачнюща страва з курячих пупців

Були ми з чоловіком у червні 2011 року у Чернівцях. За порадою мого університетського викладача і просто чарівної жінки і особистості Стець Олени Вікторівни, відвідали ресторан "Гопачок". Неймовірно калоритна місцинка з традиційним українським декором і незабутнім меню.

Одну зі страв, а саме "Піпець", я вирішила повторити вдома. Від оригінальної рецептури довелося трішечки відійти, але вийшло теж дуже смачно. В інтернеті зустрічала порівняння смаку із "свинними вушками".

Було:
1кг курячих шлуночків
5 великих цибулин
5 томатів
0,5 кг грибів будь-яких
сіль, перець, приправи
зелень

Має відбутися:
Курячі пупочки помити, почисти від неїстівної шкірки. Щоб страва вийшла менш жилистою пообрізати хрящики,  залашити лише м'ясо. Одразу попереджаю, що після такої процедури залишиться 400грам з 1 кг.
Гриби помити, почистити якщо потрібно.
Цибульку почистити, нарізати півкільцями, підсмажити до золотистості.
Помідори помити, дрібненько порізати.

Далі ...
Варіант 1:
Пупочки  залити кип'ячою водою, відварити 10 хвилин. Порізати смужками.
Грибочки залити кип'ячою водою, відварити. Порізати смужками.
Пупці та грибочки додати до цибулі, трішки підсмажити та протушити 10хв.
Додати дрібнопорізані помідори, сіль, перець.
Потушкувати ще 5 хв.
Перед подачою на стіл прикравити зеленню.

або Варіант2:
Грибочки залити кип'ячою водою, відварити. Порізати смужками.
Пупці порізати смужками і кинути по підсмаженої цибулі, додати гриби.
Смажити 5хв, додати водички, тушкувати 15хв.

Додати дрібнопорізані помідори, сіль, перець.
Потушкувати ще 5 хв.
Перед подачою на стіл прикравити зеленню.


Смачного!

No comments:

Post a Comment

What do you think about this? ;)

UA-61229889-1